MENÜ


Selena és Demi


Selena Gomez adatlapja:

 

Teljes név:Selena Marie Gomez

Születési hely:Texas

Születési idő:1992.Július 22. 18 éves

Selena Gomez színész és énekesnő

szemszín:barna

hajszín:sötétbarna/fekete

Csillagjegye:Rák

Karrierje:

2002-ben kezdődött amikor Bamey and Friends-ben kapott szerepet!!!!Itt ismerte meg Demi Lovato énekes és színésznőt aki nagy szerepet kapott a Camp Rock vagyis Rock Táborban...A Disney fedezte fel Selena Gomezt egy tehetségkutató versenyen...12 évesen!!! 2006-ban kapott szerepet a The Suite Life of Zack and Cody-ban ő volt Gwent...A Hannah Montana sorozatban is többször szerepelt Hannah ellenségeként Mikayla-ként...És ő alakítja Alex Russót a Wizards of Waverly Place című sorozatban!!Ő énekli a betétdalát is!!!! Selena Gomez jelenleg Nick Jonassal jár!! Legjobb barátnője Demi Lovato akivel lesz egy közös műsora is a Desney Chanalban!!!

Élete

 

Szülei Mandy Cornett és Ricardo Gomez. Karrierjét a Barney & Friends (Barney és barátai) nevű, kisgyerekeknek szóló sorozatban kezdte, ahol két évadon keresztül játszotta Gianna szerepét. Ennek a sorozatnak a szereplőválogatásán ismerkedett meg Demi Lovatoval, akivel azóta is legjobb barátnők. 2003-ban egy kis szerepet kapott a Kémkölykök 3-D-ben, majd a Walker, a texasi kopó filmváltozatában. 2006-ban megkapta Emily Grace Garcia szerepét a Brain Zapped nevű mozifilmben.

 

2007-ben kezdődött a Wizards of Waverly Place című Disney-sorozat, aminek Selena az egyik főszereplője. A sorozatot Magyarországon a Disney csatorna vetíti.

 

2008-ban két filmben is szerepelt. Az egyik a Horton című animációs film, ahol az ő hangján szólalt meg a polgármester lánya. A másik a Los Angeles-i tündérmese folytatása, az Another Cinderella Story, ahol Drew Seeley volt a partnere. A film Magyarországon is megjelent. A történet a Hamupipőkére épül, csak modernebb környezetben. A híres énekes, Joey Parker (Drew) abba az iskolába iratkozik be ahova Mary (Selena) is jár, és egy álarcos bálon együtt táncolnak. Joey persze beleszeret, de nem tudja, hogy ő Mary. A lány gonosz nevelőanyja és a lányai pedig megkeserítik az életét. 2009-ben elkezdődött a Princess Protection Program forgatása is, amiben Demi Lovatoval együtt szerepel. A hercegnővédelmi program című filmet már a TV-ben is láthattuk. Szintén 2009-ben jelent meg a Wizards of Waverly Place filmváltozata is, melyet ugyanaz a csatorna adta le, mint az előbb említett filmet.

 

Zenei karrier

 

Zenei karrierje 2006-ban kezdődött a Brain Zapped című filmben. A WoWP betétdala lett az Everything Is Not What It Seems. A 101 kiskutya DVD-hez énekelte el a Cruella de Vil című számot, amihez videoklip is készült. 2008-ban szerepelt a Jonas Brothers egyik klipjében, a Burnin’ Up-ban. Az Another Cinderella Story című filmjében 3 dala is elhangzik: a Tell Me Something I Dont Know, a Bang a Drum és a Drew Seeley-vel közös dal, a New Classic. A Csingiling című animációs filmhez is énekelt egy dalt, a Fly to Your Heart-ot.

 

Éppen a 16. születésnapja előtt (2008) aláírt egy szerződést a Hollywood Records-szal, bár azt mondta, inkább énekelne együttesben, mint szólóban.2009. szeptember 29-én megjelent Selena első szólóalbuma Kiss & Tell címmel, amiben a The Scene is közreműködött. Az albumra 12 új dal és a már korábban is ismert Tell Me Something I Dont Know remix változata került fel. Sor került Selena első koncertjére is, amely a hollywoodi The Roxy nevű helyen volt.2010-ben Selena elindult első saját turnéjára az együttesével,a The Scene-nel.

 

Új albuma a Kiss and Tell(2009): Kiss & Tell, I Wont Apologize, Falling Down, Crush, Naturally, The Way I Loved You, More, As a Blonde, I Dont Miss You at All, Stop & Erase, I Got U, Tell Me Something I Dont Know (New Version).

 

Az albumra Selenának csak egy saját szerzeménye került fel az I Wont Apologize (Nem fogok bocsánatot kérni).A lemez többnyire Demi Lovato, Avril Lavigne és Lady GaGa stílusához, zenéjéhez hasonlít.

 

Film és sorozatszerepei

 

Barney és Barátai (2002-2005)
Kémkölykök 3D - Game Over (2003)
Zack és Cody élete (2006)
Brian Zapped (2006)
Whats Stevie Thinking? (2007)
Housebroken (2007)
Hannah Montana (2007)
Varázslók a Waverly Helyből (2007-)
Horton (2008)
Hamupipőke-történet (2008)
Hercegnő védelmi program (2009)
Varázslók a Waverly Helyből - A Film (2009)
Ramona és Beezus (2010)

 

 

 forrás:wikipédia

 

Asztali nézet